top of page

Nová publikace! Brynza Robert - Temné hlubiny


Jedné noci viděl tulák dvě postavy, jak něco hází do zatopeného lomu. Po dvaceti šesti letech se najde tělo pohřešované sedmileté holčičky. Kdo ji unesl a proč musela zemřít? Třetí titul s inspektorkou Erikou Fosterovou je ještě lepší než ty předcházející.


Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová je přidělena k jinému útvaru a se svým novým týmem prohledává dno zatopeného lomu v městském parku. Pod vodou by měla být údajně v bedně ukrytá zásilka drog. Tu policejní potápěči sice najdou, ale objeví také pečlivě zabalenou kostru malého dítěte. Brzy se ukáže, že jde o Jessicu Collinsovou, která zmizela před šestadvaceti lety. Tehdy sedmiletá dívenka se vydala na oslavu kamarádčiných narozenin jen pár domů od jejího bydliště. Ke kamarádce ale nikdy nedorazila a od té doby ji nikdo neviděl.


Eriku smrt malé dívky zasáhne, a přestože její útvar podobné zločiny nevyšetřuje, vynutí si na svém novém nadřízeném, aby jí případ přidělil. Dokonce si na pomoc vyžádá i bývalé parťáky Mossovou a Petersona (za to má autor u mě bod, tihle dva sympaťáci prostě k Erice patří). Kriminalisté postupně zjišťují, že nebude jednoduché proniknout do tajemství rodiny Collinsových. Navíc se zdá, že kdosi opravdu nestojí o to, aby se ukázalo, co se tehdy stalo a je k tomu odhodlán využít všechny prostředky. To policisté zpočátku netuší, stejně tak jako že je pachatel o několik kroků před nimi…

bottom of page